حکایت فدک
نوشته شده توسط : علي

      فدک تنها یک زمین نیست که سند مظلومیت حضرت زهرا، سلام الله علیها، است . چرا که تاریخ شاهد اینگونه ظلم و ستم ها بوده و روزی که قائم قیام کند طومار ظلم و ظالمین را درهم خواهد پیچید .

اما جریان تاریخی این حکایت واقعیتی است قابل تامل که به آن خواهیم پرداخت .

«فدک » سرزمینی آباد در سراشیبی قلعه خیبر بود که چشمه ای پر آب و قلعه ای آباد در آن وجود داشت و باغها و درختانش از قلعه خیبر بیشتر بودند . ساکنان این منطقه عده ای از یهود بودند که با اهل خیبر ارتباط داشتند .

ارتباط فدک با اسلام از آنجا آغاز شد که پس از فتح خیبر در سال هفتم هجرت، حدود چهار سال قبل از رحلت پیامبر مکرم اسلام، صلی الله علیه و آله، جبرئیل نازل شد و دستور فتح فدک را توسط شخص پیامبر و حضرت علی، علیه السلام، آورد .

آن دو بزرگوار اسلحه لازم را برداشتند و در تاریکی شب حرکت کردند تا به سرزمین فدک رسیدند و در پشت قلعه مستحکم آن موضع گرفتند .

امام علی، علیه السلام، بنا به دستور پیامبر بر شانه ایشان بالا رفت و درحالی که شمشیر پیامبر را در دست داشت، بر فراز دیوار رو به قلعه تکبیر گفت . مردم قلعه غافلگیر شدند و پا به فرار گذاشتند . امیرالمؤمنین، علیه السلام، و پیامبر، صلی الله علیه و آله، تعدادی از سران آنها را دستگیر کرده و عده ای از ترس گمان کردند که لشکر اسلام به آنها حمله کرده است تسلیم شدند و به این ترتیب فدک به تصرف پیامبر درآمد .

براساس احکام سرزمین هایی که بدون لشکرکشی مسلمین فتح می شود ملک مخصوص پیامبر بود و او می توانست به عنوان اموال شخصی خود هر تصمیمی بخواهد درباره آنها بگیرد . پس از فتح فدک خداوند این آیه را نازل کرد . «و آت ذی القربی حقه » حق خویشان را به آنان بده و از آن تاریخ فدک دراختیار حضرت زهرا، سلام الله علیها، قرار گرفت .

درآمد فدک سالانه صرف امور فقیران و مستمندان مسلمین می شد و این موضوع ادامه یافت تا زمان رحلت پیامبر اسلام .

پس از رحلت پیامبر، صلی الله علیه و آله، ماموران خلیفه اول به فدک رفتند، نماینده حضرت زهرا، سلام الله علیها، را از آنجا اخراج کردند و فدک را غصب نمودند و وقایع پس از آن اتفاق افتاد ...


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







:: موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
:: برچسب‌ها: <-TagName->
تاریخ انتشار : 21 خرداد 1389برچسب:, |
از غصه ی فراغت با که سخن توان گفت ؟ !جایی که بین یاران محرم مرا نباشد